Warsztaty Bosko-Włosko:”Kuchnia włoska bez mięsa”z Carlo Bognolo

Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

Warsztaty Bosko-Włosko:”Kuchnia włoska bez mięsa”z Carlo Bognolo

26 września @ 17:00 - 20:00

WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: “Kuchnia włoska bez mięsa” 🥬🥜🥭🥔🐟 🇮🇹

WRACAMY Z WŁOSKIMI WARSZTATAMI!
Do wszystkich osób zapisanych na warsztaty w kwietniu, zostanie wysłany mail z prośbą o potwierdzenie uczestnictwa 🙂

Wrześniowe warsztaty poświęcimy kuchni włoskiej – nieco lżejszej, ale nie mniej sytej i pysznej niż zwykle 🇮🇹👌
Będzie trochę klasycznie, trochę wykwintnie, ale przede wszystko prosto i PYSZNIE!!! 🤩

Warsztaty poprowadzi Wenecjanin z pochodzenia, wychowany w Piemoncie, szef kuchni Carlo Bognolo. (więcej o prowadzącym niżej).

⭐ Na warsztatach przygotujemy przystawkę, danie główne i deser:
1) Vellutata di patate e cozze – kremowa zupa z ziemniaków, z małżami 🥔🐟
2) Pansotti liguri – typowy dla kuchni Ligurii makaron z nadzieniem ze szpinaku, z sosem orzechowym 🥬🥜
3) Panna cotta al mango e ganache di cioccolato – panna cotta o smaku mango z czekoladowym ganache 🥭🍫

⭐ PROWADZĄCY 👨‍🍳
Carlo Bognolo – aktualnie szef kuchni w restauracji La Tavola w Katowicach. Pochodzi z Wenecji, wychowywał się w Piemoncie. Tam kończył szkołę gastronomiczną. Swoja 36-letnią karierę rozpoczął w małych rodzinnych trattoriach i tawernach, jako pomocnik znanych szefów kuchni. Pracę kontynuował w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin oraz Gault&Millau. Jest członkiem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni FIC. Współpracuje z Chef Team w Wenecji.
Zapiszcie się na warsztaty i poznajcie szefa Carlo osobiście 🙂

⭐ INFORMACJE I ZAPISY
DATA: 26 września 2020 r., godz. 17:00-21:00 (sobota)
MIEJSCE: ul. Opolska 17, Katowice (Studio kulinarne “Pole do popisu”)
CENA: 200 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób. Zapisy trwają do 20 września.
REGULAMIN warsztatów znajduje się w Notatkach na naszym profilu FB.

Grafika pochodzi ze strony: www.greatitalianchefs.com

Szczegóły

Data:
26 września
Czas:
17:00 - 20:00