Warsztaty Wanke Cook’ink: Korea

Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

Warsztaty Wanke Cook’ink: Korea

2 października @ 18:00 - 21:00

Dań kuchni koreańskiej jest prawdopodobnie więcej niż mieszkańców Seulu. Podobnie jak inne kuchnie Dalekiego Wschodu, opiera się głównie na ryżu i makaronie. Wszystko uzupełniane jest przez banchan – drobne przystawki sporządzone z warzyw, mięsa oraz soi, tworząc idealny obraz kuchni koreańskiej.

Na warsztatach nauczycie się przygotowywać narodowe danie koreańczyków – kimchi oraz poznacie smak oryginalnej pasty gochujang. Nasz szef kuchni Daniel Wanke odsłoni przed Wami wszystkie tajniki kuchni koreańskiej.

MENU:
Samgyupsal – boczek pieczony w marynacie na bazie pasty gochujang, oleju sezamowego i soku jabłkowego,

Yukdaejang – koreański ‘gulasz’ z kurczaka, z makaronem vermicelli, pastą gochujang i grzybami shiitake

Oi Kimchi – kimchi z zielonych ogórków,

Danmuji – marynowana żółta rzodkiew w słodko-kwaśnej zalewie,

Sukjunamul muchim – marynowane kiełki fasoli mung z sezamem.

Cena:200zł/osoba
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH!!!

Szczegóły

Data:
2 października
Czas:
18:00 - 21:00